Organisatie - 2 december 2011

Wageningen wéér beste in Keuzegids

Verrassing! Wageningen is weer als beste verkozen in de Keuzegids voor bacheloropleidingen in het wetenschappelijk onderwijs. Het is voor de zevende keer op rij dat de universiteit bovenaan de lijst met beste opleidingen staat.

20111202_keuzegids_250.jpg
Wageningen krijgt 72 van de 100 punten. Dat zijn 3 punten meer dan vorig jaar. Op nummer 2 staat de Technische Universiteit in Eindhoven, met 66 punten. Slechtst scorende universiteit is de Universiteit van Amsterdam, met slechts 52 punten. De Keuzegids weegt per opleiding onder meer contacturen, groepsgrootte en studentoordelen over de inhoud, docenten en voorzieningen.
De auteurs van de Keuzegids 2012 roemen net als de voorgaande jaren de kleinschaligheid van de 'groene Wageningen Universiteit'.  Vrijwel alle opleidingen van deze instelling krijgen een hoge waardering, en ook het studiesucces is bovengemiddeld.
Agrotechnologie is de grote winnaar, met een 'onwaarschijnlijk hoge score' van 98 van de 100 punten. Daarmee is de opleiding de beste uit de hele gids. 'Hoewel afstuderen er beslist zwaar is, zijn de studenten laaiend enthousiast over werkelijk alle aspecten van de opleiding', aldus de auteurs. Vorig jaar had deze opleiding ook al de hoogste score, toen met 90 punten.
Ook Plantwetenschappen scoort met 90 punten bijzonder goed. 'Volgens studenten is hun docententeam van hoge klasse, en op alle andere punten maken ze hun opleiding ook complimenten. Het is overigens wel stevig studeren in Wageningen: de slagingscijfers liggen bij de zware opleidingen wat lager dan elders.'

Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning doet het 't minst goed van alle Wageningse opleidingen. Maar de opleiding is in Wageningen nog altijd beter dan vergelijkbare opleidingen in Amsterdam of Nijmegen.
Deze 17 Wageningse studies staan in de Keuzegids 2012 bovenaan binnen hun categorie van vergelijkbare bacheloropleidingen:

98 Agrotechnologie
90 Plantenwetenschappen