Nieuws - 30 mei 2002

Wageningen vijfde op kampioenschappen

Wageningen vijfde op kampioenschappen

Op de Grote Nederlandse Studentenkampioenschappen 2002, die van 23 tot 25 mei in Enschede werden gehouden, is Wageningen op de vijfde plaats in het algemeen klassement ge?indigd. De voetballers en de dames volleyballers haalden met tweede en derde plaatsen de beste teamresultaten.

Bij vijf van de tien sporten deden teams uit Wageningen mee. Volgens Thymos-bestuurslid Cecile Custers waren dat er meer dan vorig jaar. "Het hadden er best meer kunnen zijn. De basketballers wilden bijvoorbeeld wel, maar het niveau op de GNSK lag te hoog", aldus Custers. Bij het volleybal eindigden de dames als derde, achter twee teams die in de eredivisie spelen. Omdat de Wageningse dames vier klassen lager spelen, was dat toch een aardig resultaat. Bij het voetbal werden de Wageningse heren tweede en de dames derde. Er waren vijfde plaatsen voor het badminton en het dames en heren handbal en de tennissers werden achtste. Het herenvolleybalteam behaalde met een tiende plaats de voor Wageningen laagste notering.

Rijksuniversiteit Groningen won het algemeen klassement. Aan de GNSK namen drie?ntwintig universiteiten en hogescholen deel. | Y.d.H.