Nieuws - 28 april 2015

Wageningen vierde bij Batavierenrace

tekst:
Rob Ramaker

Het Wageningse universiteitsteam werd dit weekend vierde bij de Batavierenrace. Teams uit Nijmegen, Amsterdam en Groningen eindigden bij de estafetteloop op het podium.

Lopers tijdens de warming-up voor etappe 1.     Foto: Marjolein van Diejen

Ploegleider Jochem Waterval is tevreden met het eindresultaat. ‘Vooraf hoop je eigenlijk op een podiumplek,’ zegt hij, ‘maar de vierde plek bleek al snel het hoogst haalbare. De eerste drie teams waren echt heel snel.’ Dit maal namen negen universiteitsteams deel. Met de uitslag revancheert het Wageningse team zich meteen voor vorig jaar toen de lopers op een teleurstellende zevende plek eindigden. Dit kwam onder meer door het oplopen van een tijdstraf en het onwel worden van een loper.

De vierde plek bleek al snel het hoogst haalbare.
Jochem Waterval

Waterval wil komende jaren weer inzetten op goede prestaties. ‘Dit jaar hebben we er al veel werk in gestopt om snelle lopers te vinden. Volgend jaar willen we nog vroeger aan de slag.’ Behalve het zoeken naar nieuw talent, traditioneel tijdens de campusrun maar tegenwoordig ook onder internationals en VHL-studenten, wil Waterval de huidige atleten gemotiveerd aan het lopen houden. ‘En dan volgend jaar hopelijk op het podium.’

In 2012 won het Wageningse team voor het laatst de Batavierenrace. Deze estafetteloop overbrugt in 25 etappes – 17 voor heren en 8 voor dames – zo’n 175 kilometer tussen Nijmegen en Enschede. Jaarlijks doen er zo’n 8500 studenten mee en op het eindfeest in Enschede komen zo’n 13 duizend studenten af.