Organisatie - 1 januari 1970

Wageningen treft Leiden in universiteitsquiz

Twee studenten voeding en een student ontwikkelingseconomie gaan voor Wageningen de strijd aan met de dertien andere Nederlandse universiteiten in de universiteitsquiz van de VPRO.

In de quiz strijden in zeven wekelijkse uitzendingen telkens twee universiteiten tegen elkaar. Na een algemene kennisronde worden de deelnemers getest op hun kennis op het persoonlijke vakgebied. Verder moeten de deelnemers een klassiek betoog houden. De twee beste teams spelen uiteindelijk de finale, die op 29 mei wordt uitgezonden.
De Wageningse afgevaardigden kenden elkaar niet voor ze deelnamen aan de voorselectie. Maarten Voors, zesdejaars Internationale ontwikkelingsstudies, ziet meedoen als een uitdaging. ‘Verder heb ik de kamikazedrang om bekend te worden als diegene die dat ene niet wist.’ Ellis Vyth, vijfdejaars Voeding en gezondheid: ‘Het is leuk om te laten zien wat er op de universiteit gebeurd.’ Vierdejaars studiegenoot Liesbeth Smit voelt zich door de uitverkiezing alvast de slimste van de universiteit.
De Wageningers komen uit tegen studenten uit Leiden. De opnames, met publiek, zijn op 11 mei in Hilversum. De aflevering wordt uitgezonden op 22 mei. / YdH