Organisatie - 12 oktober 2006

Wageningen in Times top 100

Wageningen Universiteit is voor het eerst doorgedrongen tot de top 100 van beste universiteiten van de Britste krant The Times. De krant publiceert de internationale hitlijst jaarlijks in haar onderwijsbijlage. Wageningen staat op de 97ste plaats.

Nederland doet het met zeven universiteiten goed in de top 100. Alleen de Verenigde Staten (33 universiteiten) en Groot-Brittanniƫ (15) scoren beter. De Nederlandse universiteiten ontbreken echter in de absolute top. De Technische Universiteit Eindhoven scoort het hoogst met een 67ste plaats. De Universiteit van Amsterdam staat op 69 en de Technische Universiteit Delft zakte naar plaats 86. Naast Wageningen zijn ook Leiden (90) en Utrecht (95) nieuwkomers op de lijst.
Harvard University is evenals vorig jaar lijstaanvoerder. De tweede en derde plaats zijn voor de Britse universiteiten van Cambridge en Oxford.