Wetenschap - 22 maart 2001

Wageningen heeft sportiefste frisbee team

Zondag 11 maart vonden in Groningen de Nederlandse Studentenkampioenschappen Ultimate Frisbee plaats. Acht studententeams, waaronder een team van de Wageningse frisbeeclub WAF, streden in twee poules om een plaats in de finale. Het team uit Wageningen eindigde op de vijfde plaats. De Wageningers wonnen echter wel de 'spirit of the game trofee'; de prijs voor het sportiefste team. Maarten Verweij, voorzitter van de club, legt uit dat dit bij frisbee een heel belangrijke rijs is: "Frisbee wordt zonder scheidsrechter gespeeld. Als er discussie is over een worp, moet je er samen uit zien te komen. Je moet dus zelf ook overtredingen toe durven geven. We zijn dan ook trots dat we deze sportiviteitprijs hebben gekregen.' ' Nederlands kampioen werd het team van de studenten uit Enschede. | Y. de H.