Nieuws - 25 september 2015

‘Wageningen beste biologie-opleiding’

tekst:
Albert Sikkema

Wageningen heeft de beste biologie-opleiding van Nederland. Dat meldt weekblad Elsevier deze week in haar studie-special.

De Wageningse biologie-opleiding krijgt 77 punten van studenten, die de inrichting van de opleiding, het onderwijs, de docenten en de toetsing beoordeelden. De biologie-opleiding in Groningen scoort 74 punten en is daarmee tweede. De Universiteit van Amsterdam krijgt de laagste score van de zeven Nederlandse biologie-opleidingen, met 57 punten.

De biologie-hoogleraren in Nederland zijn het overigens niet eens met deze rangschikking van de studenten. Volgens de meeste hoogleraren (31 procent) heeft de Universiteit Utrecht de beste biologie-opleiding, op de voet gevolgd door Wageningen (28,7 procent).

De andere Wageningse opleidingen krijgen ook hoge cijfers van de studenten, die Wageningen aanmerken als beste universiteit. Maar Wageningen komt niet voor in de ranglijst van de hoogleraren, omdat de gespecialiseerde universiteit te weinig vergelijkbare opleidingen met de andere universiteiten heeft. Elsevier publiceerde de resultaten ook online