Nieuws - 1 januari 1970

Wageningen behaalt ECTS-label

Wageningen Universiteit heeft van de Europese Commissie het ECTS-label toegekend gekregen. Dit label staat voor transparantie en kwaliteit van het onderwijsprogramma.

Het wordt gezien als een erkenning van het internationale karakter van de universiteit.
Wageningen is de eerste universiteit in Nederland die voldoet aan de normen voor het European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS). Dit systeem dient met name om de mobiliteit van studenten binnen Europa te vergroten. Het ECTS let er op dat zaken als de overdracht van studiepunten en de studieprogramma’s op dezelfde manier beschreven zijn. Daarmee zou het voor Europese studenten makkelijker moeten worden om delen van hun opleiding aan andere universiteiten te volgen.
Van de 56 aanvragers uit heel Europa kwamen dit jaar slechts drie instellingen voor het label in aanmerking. Vorig jaar kregen de eerste elf instellingen het label toegekend. Onder de labelhouders bevinden zich vooralsnog geen Europese topinstellingen, zoals Oxford en Cambridge. Wageningen mag het label drie jaar voeren, daarna wordt de universiteit opnieuw beoordeeld. / JH