Nieuws - 30 mei 2013

Wageningen als podium

Wat? Locatietheater
Wanneer? 29 mei - 8 juni, 19.30
Waar? Start bij de Grote kerk, Markt 1, Wageningen
Meer informatie? theaterdeplaats.nl

28-CULT_logo_theater.jpg
Locatietheater bruist de laatste jaren in Nederland. Een innovatieve ­uitvoering van Soldaat van Oranje beweegt bezoekers met tribune en al langs de handeling. Op de vijver van paleis Soestdijk vond een openluchtuitvoering plaats van opera Orfeo ed Euridice. Vanwege het 750-jarig ­bestaan van Wageningen kun je ook hier op een bijzondere expeditie.
Te voet of met een bus beweeg je langs acht scènes op iconische locaties. Dit gebeurt niet alleen voor Wageningers, maar ook dóór Wageningers: zo'n vierhonderd amateurmuzikanten, -zangers en -acteurs werken mee.
Ook Wageningen UR is een podium. In de kas van Unifarm zie je theater over onverkende gebieden die de wetenschap nog wachten. In Forum zingt het Toonkunstkoor Wageningen over de permanente zoektocht naar de waarheid. Op de Ceres-sociëteit gaat het, hoe kan het ook anders, over rituelen. Helemaal bijzonder wordt het bij sterflat Hoevestein. Haar ­balkons vormen het podium voor een voorstelling van wiskundige lijnen die dansen op muziek. En natuurlijk is er ook inbreng van studenten.
Op de brandtrappen van een reusachtige silo speelt studentenorkest de Ontzetting.

Tip ons over films, boeken, evenementen, exposities en andere cultuuruitingen waar Wageningen UR over moet lezen: resource@wur.nl.