Organisatie - 1 januari 1970

Wageningen Universiteit derde in vooraanmeldingen

Het aantal vooraanmeldingen voor een studie aan Wageningen Universiteit is dit jaar nagenoeg gelijk gebleven. Vorig jaar hadden zich op vijf maart 240 studenten aangemeld, nu 241. Dat blijkt uit gegevens van de Informatie Beheer Groep.

Wageningen neemt met een groei van 0,4 procent de derde plaats in, na de Universiteit van Amsterdam, die 9 procent meer vooraanmeldingen heeft, en de Universiteit Maastricht, die 1,4 procent meer vooraanmeldingen heeft dan vorig jaar. De grootste daler van dit moment is de Vrije Universiteit, die het aantal studenten dat zich inschreef zag dalen met 22,5 procent.
De studie Internationaal land- en waterbeheer stevent af op meer dan een verdubbeling van het studentenaantal. 13 Studenten gaven reeds aan voor deze opleiding te kiezen, tegen zeven vorig jaar. Een andere stijger is Dierwetenschappen, met 41 procent meer aanmeldingen. Biotechnologie en Moleculaire wetenschappen trekken tot dusver veertig procent minder studenten dan vorig jaar. Biologische productiewetenschappen blijft een zorgenkindje met één aanmelding. De nieuwe bacheloropleidingen hebben samen zeven nieuwe aanmeldingen.
Doordat er in totaal bijna 8 procent minder vooraanmeldingen op de universiteiten dan vorig jaar, is het marktaandeel van Wageningen Universiteit met 8 procent gegroeid van 1,51 naar 1,64 procent, net iets boven het niveau van 2001/2002. De groei van het marktaandeel echter is dit jaar bijna gehalveerd, vorig jaar groeide het Wageningse aandeel nog met 14,54 procent. Alleen de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Maastricht groeien meer dan Wageningen Universiteit, respectievelijk 15 en 9 procent. De Vrije Universiteit zag haar marktaandeel slinken met 19 procent. | G.v.H.