Nieuws - 18 januari 2001

Wageningen UR wil snelle buslijn naar Nijmegen

Wageningen UR wil snelle buslijn naar Nijmegen

Dit jaar gaat Wageningen UR opnieuw praten met de gemeente, provincie en het busbedrijf over een snelle busverbinding met Nijmegen. In 1998 bleek het plan economisch niet rendabel, maar Wageningen UR hoopt dat de tijd er nu wel rijp is.

Dr. Leo van Broekhoven, hoofd Arbo- en Milieudienst: "Het lijkt ons tijd om opnieuw rond de tafel te gaan zitten met de gemeente en busbedrijf Connexxion. We zijn nu weer een paar jaar verder en met de huidige ontwikkelingen, bijvoorbeeld de steeds grotere samenwerking van Wageningen UR met de Universiteit van Nijmegen, is een goede en snelle verbinding erg belangrijk." Wageningen UR zoekt nog andere bedrijven die mee willen werken aan de verbetering van de bereikbaarheid van Wageningen.

Sinds kort is Wageningen UR, samen met de gemeente, ook aangesloten bij een nieuw carpoolsysteem van het Vervoers Co?rdinatie Centrum Oost. Personeelsleden van Wageningen UR kunnen via internet carpoolpartners zoeken. Op het moment doen vijftig werknemers mee aan het carpoolsysteem. | E.L.