Nieuws - 31 oktober 2014

Wageningen Academy gaat cursussen in China aanbieden

tekst:
Albert Sikkema

Wageningen Academy gaat cursussen aanbieden aan de Chinese agri&foodsector. Het cursusportaal van Wageningen UR gaat Chinese bedrijven helpen om het kennisniveau van medewerkers, managers en ondernemers op een hoger plan te brengen.

Minister Ploumen opent het Holland Center, Aalt Dijkhuizen assisteert en Janine Luten (achter de tafel) kijkt toe.

Begin 2015 start de Academy met een cursus in Shanghai op het gebied van post harvest technology. Daartoe zullen enkele Wageningse docenten afreizen naar Shanghai, maar directeur Janine Luten van Wageningen Academy onderzoekt ook de mogelijkheden van afstandsonderwijs.

Luten was afgelopen week in China om de opening van het Holland Center bij te wonen. Die werd geopend door minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Aalt Dijkhuizen, boegbeeld van de topsector Agrifood nam het initiatief voor dit Center. Het beschikt over een uitgebreid netwerk van Chinese ondernemers en moet het succesvol zakendoen van Nederlandse bedrijven in China bevorderen.

Bedrijven gaan het Holland Center vormgeven. Van Nederlandse zijde zijn dat bijvoorbeeld Friesland Campina en de veefokkerijorganisaties CRV en Hendrix Genetics, groente-distributeur Univeg en Priva, leverancier van klimaattechnologie voor de tuinbouw. Van Chinese zijde neemt Edward Zhu, agribusiness ondernemer en aanbieder van business-opleidingen, het voortouw.

Wageningen Academy is preferred supplier van dit consortium als het gaat om de organisatie van cursussen en trainingen. Het heeft sinds een jaar een samenwerkingsovereenkomst met de CHIC Group van Edward Zhu om vaktechnische cursussen te verzorgen voor de Chinese voedselsector.