Nieuws - 1 januari 1970

Waalkens opent biologisch leerbedrijf

Tweede-Kamerlid Harm Evert Waalkens opent op vrijdagmiddag 18 juni het Biologisch Proef- en Leerbedrijf Droevendaal aan de Kielekampsteeg in Wageningen. Het bedrijf is op zaterdag en zondag ook te bezoeken tijdens de ‘Open Dagen bij de biologische boer’.

Het Proef- en Leerbedrijf is mede tot stand gekomen op initiatief van de opleiding Biologische productiewetenschappen. De afgelopen twee jaar is het bedrijf omgeschakeld naar een biologisch bedrijfsvoering. Er is een nieuwe hellingstal gebouwd, een ontvangstruimte en een informatieschuur voor bezoekers ingericht. Het proefbedrijf biedt onderzoekers, docenten, studenten en de biologische sector de mogelijkheid kennis te nemen van onderzoek aan biologische landbouw en voeding. Er is hierbij ook aandacht voor functies als natuurontwikkeling en het bedrijf maakt deel uit van de Gelderse Ecologische Hoofdstructuur. Het Proef- en Leerbedrijf beslaat 50 hectare aan onderzoekspercelen en huisvest 65 biologische stierkalfjes.
Ook het praktijkcentrum voor biologische melkveehouderij Aver Heino van de Animal Sciences Group in het Sallandse Heino houdt op 18 en 19 juni speciale open jubileumdagen in verband met haar 75-jarig bestaan. | G.v.M.