Nieuws - 27 november 2019

WUR voor vijftiende keer op rij nummer één in Keuzegids

tekst:
Luuk Zegers

WUR is voor de vijftiende keer op rij uitgeroepen tot de beste universiteit van Nederland volgens de Keuzegids. Vijftien van de negentien Wageningse bachelors krijgen het predicaat ‘topopleiding’. Wel scoort WUR slecht op de Engelse taalvaardigheid van docenten.

© Marte Hofsteenge

De Wageningse bachelor Plantenwetenschappen is met 96 punten de best beoordeelde opleiding van Nederland. Technische natuurkunde (Universiteit Twente) en Archeologie (Rijksuniversiteit Groningen) maken de top drie compleet (beide 90). WUR krijgt een totaalscore van 74, ruim boven nummer twee Universiteit Twente (68,5).

Stonecoal English
Er is echter wel een duidelijk verbeterpunt voor WUR: het niveau van Engels van de docenten. Op dat gebied staat WUR samen met Universiteit Twente op de op één na laatste plaats. Alleen Eindhoven doet het slechter.