Organisatie - 27 november 2019

WUR voor vijftiende keer op rij nummer één in Keuzegids

tekst:
Luuk Zegers
2

WUR is voor de vijftiende keer op rij uitgeroepen tot de beste universiteit van Nederland volgens de Keuzegids. Vijftien van de negentien Wageningse bachelors krijgen het predicaat ‘topopleiding’. Wel scoort WUR slecht op de Engelse taalvaardigheid van docenten.

© Marte Hofsteenge

De Wageningse bachelor Plantenwetenschappen is met 96 punten de best beoordeelde opleiding van Nederland. Technische natuurkunde (Universiteit Twente) en Archeologie (Rijksuniversiteit Groningen) maken de top drie compleet (beide 90). WUR krijgt een totaalscore van 74, ruim boven nummer twee Universiteit Twente (68,5).

Stonecoal English
Er is echter wel een duidelijk verbeterpunt voor WUR: het niveau van Engels van de docenten. Op dat gebied staat WUR samen met Universiteit Twente op de op één na laatste plaats. Alleen Eindhoven doet het slechter.

Re:acties 2

 • native engelsman

  Maar het is wel zo dat de "beoordeling" van het Engels van docenten wordt gegeven door studenten die het Engels evenmin als moedertaal hebben. Dus wat is zo'n oordeel waard?

  Reageer
 • Eline

  Mooie prestatie, maar ik schrik wel van het slechte Engels. Ergens verbaasd het ook niet, gezien de vrijblijvendheid van de taalcurssusen die worden aangeboden. Vaak zijn degene die het meest baat hebben bij zo'n cursus tevens de weigeraars.

  Om het hoge niveau vast te kunnen is het tevens zaak dat er snel werkt gemaakt wordt van nieuw personeel. En dan met name het vasthouden van postdocs die het onderwijs van WUR goed kennen. Ik zie helaas toch dat er veel postdocs die goed functioneren en veel bijdragen aan het onderwijs keihard de deur wordt gewezen. Want ja, na jaren tijdelijke contracten hoef je niet te rekenen op een vaste aanstelling. Liever de volgende kandidaat weer een paar jaar aan het lijntje houden en afbeulen.

  Reageer

Re:ageer