Organisatie - 10 januari 2017

WUR start speciale bijeenkomsten voor jonge alumni

tekst:
Marijn Flipse
1

Het Universiteitsfonds Wageningen gaat meer investeren in jonge alumni. Zo is er donderdag het allereerste ‘Young Alumni Event’ in het ABN AMRO hoofdkantoor in Amsterdam. Doel is jonge alumni, die in de afgelopen vijf jaar zijn afgestudeerd, verbonden te houden aan Wageningen University.

Foto: Shutterstock

‘Via-via zijn we terechtgekomen bij ABN AMRO en zodoende kunnen we de bijeenkomst daar houden. Een mooie plek natuurlijk. We merkten onder jonge alumni dat er interesse was voor dit soort specifieke bijeenkomsten. Op de reguliere bijeenkomsten zien we voornamelijk ouder publiek. Daarom nu eens apart voor deze groep’, vertelt eventcoördinator Tom van der Schaaf. ‘We willen deze groep jonge mensen enthousiast maken om zich te blijven verbinden aan de universiteit.’

Er hebben zich nu 30 jong afgestudeerden aangemeld, voornamelijk uit de regio Amsterdam en een aantal uit Wageningen. ‘We hadden gehoopt op 60 deelnemers, dus dat valt wat tegen. Aan de andere kant is het al een succes dat we dit aantal bij elkaar krijgen op een evenement. Op een reguliere bijeenkomst voor alumni lukt het niet zoveel jonge mensen aan te trekken. Als dit bevalt dan gaat zich dat wel verder verspreiden’, verwacht van der Schaaf.

Tijdens het evenement vertelt hoogleraar Thomas Lands over ondernemerschap. Daarna worden de deelnemers opgedeeld in teams om te werken aan een businesscase. Die worden weer beoordeeld door een jury. ‘Het beste idee wordt, hoe kan het ook anders, beloond met toegangsbewijzen voor het ABN-AMRO tennistoernooi in Rotterdam.’

Re:acties 1

• Henk

Waarom in het ABN AMRO hoofdkantoor? Laat die alumni lekker naar Wageningen komen, in plaats van ze ergens in een toren van de staatsbank weg te stoppen. Lekker plan dit.

• Wout

Lees het artikel eens helemaal Henk!