Wetenschap
Nieuws

WUR presenteert voedingsonderzoek aan de samenleving

Iedereen die zich interesseert voor voeding is binnenkort welkom op de campus. Met het kennisfestival Foodcamp wil Wageningen UR de discussie aangaan met de samenleving.
Rob Ramaker

Met een initiatief als Foodcamp wil Wageningen UR het gesprek aangaan met de samenleving. Niet vanuit de ivoren toren maar als gelijken. Binnen deze zogeheten Wageningen Dialogues werden eerder al de app Hapsnapp en een voedingsblog gelanceerd.

Bezoekers stellen op 10 december hun eigen programma samen uit een blokkenschema. Zo vinden rondleidingen plaats en gaan bezoekers in gesprek met wetenschappers. Filosofe Cor van der Weele vertelt bijvoorbeeld over de ethische kant van kweekvlees en Robert van Gorcom, directeur van voedselveiligheidsinstituut Rikilt, legt uit waarom volledige onafhankelijkheid van externe beïnvloeding onmogelijk is. Ook is er een innovatiemarkt waar een speciaal pak je laat ervaren hoe het is om oud te zijn, zegt organisator Gerjanne Brink, en kun je de ‘vegetarische biefstuk’ zien.

Ik hoop dat er nieuwe vragen opkomen of een nieuwe consensus over een bepaald onderwerp.

Gerjanne Brink, communicatiemedewerker van Wageningen UR

Brink hoopt met Food Camp een gesprek op gang te brengen tussen samenleving en wetenschap. Dit is voor het eerst in de dialogue over voeding dat mensen echt naar de campus komen en wetenschappers ontmoeten. ‘Ik hoop dat er nieuwe vragen opkomen of een nieuwe consensus over een bepaald onderwerp.’ Aangezien het evenement voor het eerst plaatsvindt, heeft ze nog geen duidelijk indruk van de belangstelling. ‘Ik zou het heel mooi vinden als er duizend bezoekers komen.’ Hiertoe rekent Brink ook de mensen die naar de open dag voor toekomstige masterstudenten komen.

Foodcamp vindt plaats in het Forumgebouw op de Wageningse campus en is gratis toegankelijk.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.