Nieuws - 14 november 2017

WUR-onderzoeker Lisa Becking toegetreden tot De Jonge Akademie

tekst:
Didi de Vries

WUR onderzoeker Lisa Becking wordt lid van De Jonge Akademie. Dat maakte het platform voor jonge topwetenschappers vanochtend bekend.

© WUR

Becking is onderzoeker bij Wageningen Marine Research. Ze onderzoekt het aanpassingsvermogen van mariene organismen in veranderende omgevingen door klimaatsverandering.

In totaal kreeg de selectiecommissie 90 aanmeldingen. De commissie beoordeelde dat Becking met haar onderzoek en interesses een toevoeging is aan het platform. Becking wil bewustwording creëren bij wetenschappers en algemeen publiek over het leven onder water. Momenteel is zij op reis en niet bereikbaar voor een reactie op het nieuws.

Op 26 maart 2018 treedt Becking officieel toe. Het is voor het eerst in drie jaar dat De Jonge Akademie een wetenschapper van WUR opneemt als lid. Het platform heeft momenteel twee andere leden die werken bij WUR. Ewout Frankema, hoogleraar en leerstoelhouder van de Rural and Environmental History Group, werd in 2014 lid. Marleen Kamperman, universitair hoofddocent Physical Chemistry and Soft Matter, volgde een jaar later.

De Jonge Akademie bestaat uit vijftig veelbelovende jonge onderzoekers tussen de 25 en 45 jaar. Ze benoemt elk jaar tien nieuwe leden die in de afgelopen tien jaar zijn gepromoveerd en nu werkzaam zijn bij een Nederlandse onderzoeksinstelling. Nieuwe leden gaan een lidmaatschap aan voor vijf jaar. De Jonge Akademie is een onafhankelijk platform dat onder andere activiteiten organiseert om interdisciplinair onderzoek te stimuleren. Ook geeft het advies in wetenschapsbeleid aan overheid en wetenschappelijke organisaties.