Organisatie - 29 november 2019

WUR number one for the fifteenth time in a row

tekst:
Luuk Zegers

For the fifteenth time in a row, WUR is the best university in the Netherlands according to the Keuzegids. Fifteen of the nineteen Wageningen bachelors receive "top education". However, WUR does not score well on teachers' English proficiency.

© Marte Hofsteenge

The Wageningen Bachelor of Plant Sciences is the highest rated study program in the Netherlands with 96 points. Applied Physics (University of Twente) and Archeology (University of Groningen) complete the top three (both 90). WUR receives a total score of 74, well above number two at the University of Twente (68.5).

Dunglish
However, there is a clear point for improvement for WUR: the English level of the teachers. In that area, WUR and the University of Twente are in second place. Only Eindhoven is doing worse.

Reacties 2

• native engelsman

Maar het is wel zo dat de "beoordeling" van het Engels van docenten wordt gegeven door studenten die het Engels evenmin als moedertaal hebben. Dus wat is zo'n oordeel waard?

• Eline

Mooie prestatie, maar ik schrik wel van het slechte Engels. Ergens verbaasd het ook niet, gezien de vrijblijvendheid van de taalcurssusen die worden aangeboden. Vaak zijn degene die het meest baat hebben bij zo'n cursus tevens de weigeraars.

Om het hoge niveau vast te kunnen is het tevens zaak dat er snel werkt gemaakt wordt van nieuw personeel. En dan met name het vasthouden van postdocs die het onderwijs van WUR goed kennen. Ik zie helaas toch dat er veel postdocs die goed functioneren en veel bijdragen aan het onderwijs keihard de deur wordt gewezen. Want ja, na jaren tijdelijke contracten hoef je niet te rekenen op een vaste aanstelling. Liever de volgende kandidaat weer een paar jaar aan het lijntje houden en afbeulen.