Nieuws - 5 maart 2020

WUR-medewerker mogelijk besmet met coronavirus

tekst:
Tessa Louwerens

Bij een WUR-promovendus van de leerstoelgroep Biosystematiek op de tweede verdieping in Radix West is mogelijk de diagnose Covid-19 vastgesteld. Hij is hoogstwaarschijnlijk besmet door een vriend uit Milaan die op bezoek was.

De betreffende persoon was donderdag 27 februari voor het laatst op de vakgroep en had toen nog nergens last van. Hij is woonachtig in Utrecht, waar hij zich thuis in de loop van vrijdagmiddag 28 februari ziek is gaan voelen. Naar nu blijkt mogelijk als gevolg van het coronavirus. De GGD in de regio Utrecht heeft de zaak in behandeling en onderzoekt onder meer de contacten die onze medewerker heeft gehad en of die kunnen leiden tot verdere verspreiding van het virus. De GGD gaat er – in navolging van de adviezen van het RIVM - van uit dat er geen besmetting heeft kunnen plaatsvinden van collega’s op Wageningen Campus, omdat er toen nog geen symptomen van de ziekte waren.

WUR is in overleg met de GGD regio Ede om zo snel mogelijk een informatiebijeenkomst te organiseren voor alle medewerkers en studenten die werken of studeren in ruimtes op Radix West. Het onderwijs en andere activiteiten in het gebouw en op de campus kunnen, volgens de regionale GGD,  gewoon doorgang vinden. WUR volgt dit advies.

Voor meer informatie kijk op de pagina met WUR-richtlijnen met betrekking tot coronavirus die vind je hier.  

Mensen die zich zorgen maken of vragen hebben kunnen terecht bij het Coronateam van WUR via info.corona@wur.nl