Nieuws - 25 februari 2019

WUR jarenlang bedreigd door afgewezen studiekiezer

tekst:
Luuk Zegers

Wageningen University & Research wordt al jarenlang lastiggevallen en bedreigd door een afgewezen studiekiezer, schrijft De Gelderlander. Donderdag dient een rechtszaak van de universiteit tegen de man in kwestie.

© Marte Hofsteenge

Volgens De Gelderlander begon de man, nadat hij werd afgewezen voor de studie van zijn keuze, duizenden e-mails te versturen naar de universiteit met een inhoud die als ‘beledigend en bedreigend’ wordt omschreven. ‘Het zou om hele scheldkanonnades gaan, vaak op rijm gezet’, aldus de krant.

De man werd afgewezen omdat zijn vooropleiding niet voldoende was om aan het gekozen programma te beginnen, vertelt woordvoerder Simon Vink. ‘Verder gaan we er geen uitspraken over doen tot we de zaak aan de rechter hebben voorgelegd.’ Of er extra beveiliging is ingezet op open dagen vanwege de bedreigingen, zoals De Gelderlander schrijft, kan Vink ‘bevestigen noch ontkennen: we zeggen in het openbaar niets over beveiliging. Die is zo geregeld dat je het niet ziet, maar dat het wel veilig is.’

Donderdag dient de zaak om 09:00 uur in de Arnhemse rechtbank.