Student - 10 augustus 2018

WUR helpt gestrande buitenlandse student op treinstation Utrecht

tekst:
Albert Sikkema
2

De universiteit zet mensen op het NS-station in Utrecht om internationale studenten richting Wageningen te helpen. De reden: er rijden geen treinen tussen Utrecht en Ede-Wageningen.

©Shutterstock

Het Student Service Center had aan alles gedacht om de nieuwe groep buitenlandse studenten een goed welkom te bieden in Wageningen. Op de website van WUR staat keurig uitgelegd welke trein de buitenlandse studenten op Schiphol moeten nemen naar Wageningen. Daarna zou een WUR-busje de studenten oppikken op Ede-Wageningen. De NS gooide echter roet in het eten. Wegens onderhoudswerkzaamheden rijden er vanaf komend weekend twee weken lang geen treinen tussen Utrecht en Arnhem.

Problemen
Ingrid Hijman, hoofd van het Student Service Center, voorziet dat de buitenlandse studenten in problemen komen tijdens hun reis naar Wageningen. ‘De NS geeft geen goede voorlichting over het uitvallen van de treinverbinding naar Wageningen. Daarbij is het zeer de vraag of de NS voldoende bussen inzet om de reizigers tussen Utrecht en Wageningen van dienst te zijn. Ik zie onze buitenlandse studenten, met hun grote koffers en geen kennis van het Nederlandse ov-systeem, al stranden op station Utrecht Centraal.’

Advies
Daarom gaat communicatiemedewerker Nadieh Tubben aanstaande maandag op NS-station Utrecht zitten met een WUR-vlaggetje. ‘Ze gaat kijken hoe het loopt en desgewenst advies geven aan buitenlandse studenten hoe ze Wageningen kunnen bereiken.’ Naast Tubben zitten er vier Wageningse studenten op NS-station Utrecht. Die studenten zitten er de rest van de week ook.

Lees meer:

Re:acties 2

 • Opmerkingen

  "Wegens onderhoudswerkzaamheden..": klopt niet, er worden zowel bij Driebergen als bij Veenendaal viaducten onder het spoor geschoven. Bij Driebergen wordt ook een stuk van het station herbouwd. Dit is geen onderhoud, dit zijn eenmalige werkzaamheden.
  "De NS geeft geen goede voorlichting over het uitvallen van de treinverbinding naar Wageningen. Daarbij is het zeer de vraag of de NS voldoende bussen inzet om de reizigers tussen Utrecht en Wageningen van dienst te zijn." Hoe weet Ingrid dit, waar baseert ze zich op? Ik vind het tot dusver goed aangekondigd door de NS, en meestal zijn er in dit soort situaties meer dan genoeg bussen geregeld - onverwachte storingen zijn inderdaad een heel ander verhaal, maar dat is dit niet. Nogal tendentieus, negatief en voorbarig allemaal.

  Reageer
 • Reële rover

  Mevrouw Hijman heeft blijkbaar een niet al te hoge pet op van het niveau van de buitenlandse studenten.
  Als ik naar een willekeurig ontwikkelingsland ga waar ik de taal niet spreek, kan ik me altijd prima redden. Dus het lijkt me sterk dat Engels sprekende studenten in een modern land waar de bevolking redelijk goed Engels spreekt, niet naar Wageningen weten te komen.

  En anders lijkt het me een nuttig filter!

  Reageer

resource_wageningenur_nl_forum_reactions_wrapper for object 42 of type wm_language nl_gx_webmanager_cms_core_implementation_languageimpl 1

 • Anoniem

  'The WUR website has clear explanations on which train students have to take to get to Wageningen from Schiphol airport.' Jammer dat de website van de WUR zelf zo onduidelik is.


Re:ageer