Wetenschap - 17 mei 2001

WU wint prijs voor digitaal afstandsonderwijs

Wageningen Universiteit heeft samen met andere universiteiten de National ADEC award for excellence in distance education 2001 gewonnen voor het open vak Global seminar.

De American association of distance education (ADEC) stimuleert ontwikkelingen in afstandsonderwijs met behulp van de computer. Volgens dr. ir. Gerrit Meerdink, organisator van het vak Global seminar in Wageningen, is het een hele eer die prijs te krijgen. Aan het open vak doen zeven universiteiten uit de hele wereld mee. Dit jaar namen er acht studenten uit Wageningen via de computer deel aan een global seminar rond het thema milieu en duurzame voedselsystemen. Ze bestuderen samen cases die de verschillenden universiteiten leveren. Dit doen ze ook in internationale studentengroepen. In totaal vinden er zes digitale bijeenkomsten plaats waarbij studenten via videoconferencing presentaties houden en met elkaar in discussie gaan.

Het vak is nu voor het vierde jaar gegeven. Meerdink denkt dat ze de prijs hebben gewonnen vanwege het internationale karakter en de 'perfecte' verbindingen tijdens de videoconferencing. | S.L.