Wetenschap - 6 juni 2002

WSO wint prijs met Wekweek

De ISO-studentenprijs (Interstedelijk Studentenoverleg) is dit jaar gewonnen door de WSO (Wageningse Studenten Organisatie) met de Wekweek. Met de prijs, ingesteld ter stimulering van vernieuwende activiteiten waar zoveel mogelijk studenten profijt van hebben, is een bedrag van 3000 euro gemoeid.

De Wekweek werd onlangs voor het eerst in Wageningen georganiseerd door een achttal studentenorganisaties. Met de week wilden de studentenorganisaties Wageningse studenten wakker schudden om hen aan te moedigen actief te worden naast hun studie. Tijdens de week was er onder andere een ludieke wek-actie en een infomarkt met gratis lunch. Volgens Lieselotte Heederik, voorzitter van de WSO, was met een opkomst van driehonderd studenten met name de lunch een groot succes.

Het winnen van de eerste prijs kwam als een volslagen verrassing voor Heederik. "Het meedoen was meer een grap. 23 mei was de deadline voor inzendingen, op 22 mei hebben wij het activiteitenboekje en de posters op de bus gedaan. Een week later werden we gebeld dat we genomineerd waren."

Voor de jury was doorslaggevend dat het project op creatieve wijze wist in te spelen op de landelijk gesignaleerde trend van een teruglopende belangstelling van studenten om naast hun studie actief te zijn. De voorwaarde die het ISO stelde bij het winnen van de prijs is dat de Wekweek een terugkerend fenomeen zal zijn. De prijs zal daarom dienen als startkapitaal voor de komende Wekweek, die waarschijnlijk over twee jaar zal plaatsvinden.

Overigens was de Wekweek niet het enige Wageningse initiatief dat genomineerd was door de jury van de studentenprijs. Ook het High Tech Agrobot Project van studenten Agrotechnologie eindigde bij de eerste vijf. | A.v.Z.