Wetenschap - 5 juli 2001

WSO vindt talencursus te duur

De Wageningse Studenten Organisatie (WSO) vindt dat de talencursussen bij het Centrum voor Talenonderwijs te duur worden. Wanneer het centrum deel gaat uitmaken van het Facilitair bedrijf, zullen de prijzen voor de cursussen verhoogd worden tot 450 gulden. Zelfstudie gaat de studenten 75 gulden per maand kosten. Te duur, vindt de WSO volgens voorzitter Nynke Post Uiterweer: "Ik vind dat niet kunnen voor een universiteit die zegt internationalisering hoog in het vaandel te hebben."

Het talencentrum zal als onderdeel van het Facilitair bedrijf in de toekomst de kostprijs voor de cursussen doorbereken aan de studenten. Nu worden de cursussen nog gesubsidieerd door de universiteit. Waarschijnlijk zullen de cursussen Engels, Nederlands als vreemde taal en Spaans 1 en 2 gesubsidieerd blijven, maar voor vervolgcursussen Spaans moeten studenten wel betalen. De WSO gaat bij er bij de studentenraad op aandringen om niet in te stemmen met het voorstel van de raad van bestuur. De studentenbond wil dat de universiteit meer talencursussen gaat subsidi?ren, onder andere Frans en de vervolgcursussen Spaans. | K.V.