Student - 7 december 2006

WSO handelt in tweedehands boeken

De WSO is een winkel gestart voor tweedehands studieboeken. De Wageningse studentenbond hoopt dat studenten op die manier makkelijker en goedkoper aan hun boeken kunnen komen.

‘De verkoop van tweedehands studieboeken is nu nog veel te versnipperd’, aldus WSO-penningmeester Nienke van der Laan. ‘Op WESP en bulletinboard worden wel eens boeken te koop aangeboden. Verder is de Wageningse boekwinkel Kniphorst een tweedehands boekenservice gestart, wordt er gehandeld op markplaats.nl en doen veel studieverenigingen aan in- en verkoop van boeken. Maar wij willen nu een centraal boekenfonds.’
WSO bepaalt niet de prijs van de boeken, dat doet de verkoper. ‘Verkopers kunnen boeken hier in de kast zetten. Als iemand een boek koopt, betaalt die aan ons en wij maken het bedrag over aan de verkoper.’ De bemiddeling is gratis.
De boekenkast staat in villa Arion aan de Niemeijerstraat 6 in Wageningen, openingstijden 10-16 uur.