Organisatie - 1 januari 1970

WSO gaat niet naar forumgebouw

De studentenvakbond WSO gaat, in tegenstelling tot wat eerder was afgesproken, niet naar het forumgebouw. Dat heeft de raad van bestuur besloten.

De belangrijkste reden dat de studentenorganisatie geen plek zal krijgen in het nieuwe gebouw is volgens Simon Vink, woordvoerder van de raad van bestuur, dat het forumgebouw niet 24 uur per dag open zal zijn. ,,WSO bestuurders zitten vaak tot diep in de nacht te werken, en dat kan in het forumgebouw niet. Dat leidt tot problemen met de beveiliging.'' Daarnaast vindt de raad van bestuur dat alleen onderwijsgerelateerde verenigingen in het forum gebouw thuishoren. De studieverenigingen zullen zich wel in het forumgebouw gaan vestigen.
Aanvankelijk was er in het forumgebouw al een ruimte gereserveerd die overeenkwam met de oppervlakte van het huidige onderkomen van de WSO. Het is niet zeker hoe lang de studentenvakbond in het Ariongebouw aan de Niemeijerstraat mag blijven. ,,Het staat op de te verkopen lijst met gebouwen. De WSO zal hierover moeten onderhandelen met het college van bestuur'', aldus Vink.
De vakbond WSO reageert in eerste instantie teleurgesteld op het besluit en vind het ook jammer dat het formeel nog niet op de hoogte is gesteld. ,,De WSO is een echte studentenorganisatie, voor en door studenten en sterk gericht op onderwijs, daarom zijn we ook al sinds het begin betrokken bij de inrichting van het forumgebouw’’, aldus Jasper Harms, voorzitter van de WSO. Hij heeft echter de hoop nog niet opgegeven dat de bond in 2006 mee zal verhuizen naar de Born. ,,We hebben er alle vertrouwen in dat het College van Bestuur een passend alternatief zal aanbieden, wij zullen bijvoorbeeld ook akkoord gaan met een gebouwtje naast het forumgebouw.‘’
|G.v.H.