Student - 13 oktober 2011

WSO en PSF samen verder

Sinds gisteren zijn de Wageningse studentenvakbond WSO en de progressieve studentenfractie PSF gefuseerd. Dit meldt PSF op Facebook.

Untitled.png
'PsfWageningen StudentCouncil is getrouwd met Wso Wageningen', staat er sinds donderdagmiddag op de Facebookpagina van PSF. 'Yes, people: since yesterday WSO and PSF are officially together!', aldus het bijbehorende, opgetogen bericht. Voorzitter Romy Appelman bevestigt dat de fusie tussen WSO en PSF een feit is. 'We hebben er gisteren een wijntje op geklonken.' Verder wil ze nog niet op de zaak in gaan.

In de Resource van deze week meldde PSF'er Derek Pan dat er gesprekken gaande waren tussen de vakbond en de studentenraadspartij. Er was volgens hem nog niets duidelijk; los van de vraag of de partijen het inhoudelijk eens zouden worden, speelden ook financiƫn een rol. 'Beide organisaties worden financieel gesteund door de universiteit. Wat betekent dat in geval van een fusie? Wordt dat door de universiteit toegestaan?'