Nieuws - 21 november 2019

WSKOV speelt nieuw stuk over massa versus individu (video)

tekst:
Luuk Zegers

Heb je ook wel eens het gevoel dat je eenzamer bent naarmate er meer mensen om je heen zijn, en andersom? Dat is het thema van een fonkelnieuwe compositie die de Wageningse Studenten Koor en Orkest Vereniging (WSKOV) speelt tijdens de jaarlijkse winterconcerten op 13 en 14 december.

In de blauwe nacht is gecomponeerd door Reza Namavar. Hij heeft het stuk speciaal geschreven voor de dertien studentenorkesten in Nederland. Die gaan het stuk allemaal op hun eigen manier ten gehore brengen. ‘Ieder orkest heeft een andere samenstelling’, vertelt Jasper de Graaf (21), bachelorstudent Plantenwetenschappen en violist bij WSKOV. ‘Daardoor zal het straks in elke stad écht anders klinken.’

Het orkest is sinds oktober druk aan het repeteren. De Graaf: ‘In de blauwe nacht is een bijzonder stuk. Het gaat over het contrast tussen massa en individu. Hoe minder mensen ergens zijn, hoe meer contact er is. En andersom.’ Behalve de nieuwe compositie zal de WSKOV ook andere werken spelen, zoals Northern Lights van Ola Gjeilo en symfonie nummer 104 van Haydn.

Op 13 december treedt WSKOV op in de Johannes de Doperkerk, Bergstraat 17 in Wageningen en op 14 december in de Cunerakerk, Kerkplein 1 in Rhenen. Kaartjes kosten 13 euro, studenten betalen 6 euro.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan