Nieuws - 15 januari 2009

WEL EEN GROENE TINTELING I

In Resource 12 van 8 januari 2009 wordt op de laatste pagina onomwonden geschreven dat vooralsnog niet één WUR-medewerker bij wijze van kerstgeschenk een uitstapje naar een boerderij wil maken. Dit bericht verraste mij enigszins, temeer omdat ik enige weken geleden al mijn keuze heb gemaakt voor een picknick en fietstocht (dan wel peddeltocht) bij boerderij 't Geertje in Zoeterwoude. Sterker nog, ik heb de voucher voor deze vrijwillige vorm van bedrijfsbezoek al lang en breed thuis liggen.
Het is dat de sloten bevroren zijn, en het te koud is voor een picknick in de buitenlucht, want anders hadden mijn vriendin en ik allang met een aan ADHD grenzend enthousiasme de fietsen gepakt om vanuit onze woonplaats Leiden via de beroemde Zoeterwoudse bierbrouwer naar 't Geertje te gaan.
Nu realiseer ik me terdege dat die ene fris-groene Tinteling van ons evenmin zoden aan de dijk zet. Het gegeven dat wij met z'n tweeën in het voorjaar de lammetjes te eten zullen geven in Zoeterwoude zal de beschreven domper voor Aalt Dijkhuizen niet minder groot maken. Maar ach, begon de bacheloropleiding Economie en beleid ook niet een paar jaar geleden met drie man en een halve paardenkop? En zie hoe deze opleiding vandaag de dag tot een florerend geheel is uitgegroeid.