Student - 22 januari 2009

WAGENINGEN GOED VOOR STUDENT MET HANDICAP

Een student met een handicap is het beste af in Wageningen of Enschede. Beide universiteiten scoren een 6,8 in een onderzoek van Handicap + Studie. Van Hall Larenstein eindigt met een 5,9 in de middenmoot.

Nederlandse universiteiten scoren gemiddeld een 6,0. Wageningen doet het vooral goed op het gebied van aanpassingen in het onderwijs, speciale hulpmiddelen, de begeleiding en begrip van docenten. Alleen de intake zou volgens de ondervraagde studenten met een handicap wel iets beter kunnen. Die wordt met een 6,2 gewaardeerd.
Handicap + Studie brengt elk jaar de voorzieningen in kaart voor studenten met een handicap. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Choice, als onderdeel van de jaarlijkse Keuzegids Hoger Onderwijs. Zo’n veertien procent van de studenten in het hoger onderwijs heeft een beperking. Dat kan een lichamelijke handicap zijn, maar ook een psychische beperking, een chronische ziekte of dyslexie.
Elk jaar stoppen ongeveer tweeduizend studenten met een handicap met hun studie. Die uitval is twee keer zo groot als onder andere studenten.