Nieuws - 3 april 2018

W.S.R. Argo organiseert eerste Wageningse roeikamp voor jongeren

tekst:
Echica van Kelle

Studentenroeivereniging Argo organiseert van 22 tot 28 juli een roeivakantie voor twaalf- tot zestienjarigen. De studenten willen ook in de zomer gebruikmaken van het terrein en ze hopen bij de Wageningse jeugd de interesse in roeien aan te wakkeren.

Ervaren wedstrijdroeiers van Argo leren Wageningse jongeren komende zomer de fijne kneepjes van het roeien. © Marte Hofsteenge

De roeivakantie wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Vorig jaar heeft Argo het ook geprobeerd, maar toen was er te weinig animo. Ze hebben het nu anders aangepakt: ze zijn in december al begonnen met de organisatie van de vakantie en konden het daardoor breder promoten.

‘Er kunnen zich maximaal dertig jongeren aanmelden, maar met vijftien zijn we al tevreden’ vertelt Olaf Heckert, één van de zes Argonauten van de commissie die de roeivakantie organiseert. Inmiddels zijn de eerste aanmeldingen binnen en hoopt de commissie via Facebook, Instagram en folders voor middelbare scholen meer geïnteresseerden te bereiken. Ervaren en onervaren jongeren zijn welkom.

Op zijn mooist
‘We vonden het zonde dat ons terrein in de zomer nauwelijks gebruikt wordt, terwijl het dan op zijn mooist is. Ook het bevorderen van de bekendheid van Argo, de verbinding met lokale jongeren en het opwekken van interesse in roeien zijn doelen van deze week.’

Argo is niet de eerste: in Delft bestaat al een aantal jaar een jeugdroeikamp. Roeivereniging Laga organiseert daar deze zomer vier aparte weken, elk voor circa dertig jongeren.

In Wageningen zullen er ongeveer tien mensen meewerken aan de organisatie van de week. Argo heeft nog geen vrijwilligers geworven, maar gezien er vorig jaar onder de leden meer dan genoeg animo was, gaan ze ervanuit dat dat dit jaar ook geen probleem wordt.

Tentjes
Het kamp duurt van zondagmiddag tot zaterdagochtend, ‘zodat ouders de kinderen buiten werktijden kunnen wegbrengen en weer ophalen.’ De jongeren overnachten in tentjes op het terrein. Andere activiteiten van de week staan nog niet vast. Olaf: ‘Een kampvuur, spelletjes om en in het water, een mountainbiketocht: alle opties staan nog open.’

Meer informatie over de week is te vinden op roeivakantie.nl

© Marte Hofsteenge