Organisatie - 1 januari 1970

Vos en Verbeek sporters van het jaar

Peter Vos en Linde Verbeek zijn uitgeroepen tot de Wageningse sportman en sportvrouw van 2005. De Argoroeiers kwamen het afgelopen jaar voor Nederland uit op de wereldkampioenschappen.

Peter Vos stond tijdens de verkiezing maandag 16 januari met een grote glimlach op het podium. ‘Maar ik moet nog wel een beetje wennen aan alle aandacht.‘ Linde Verbeek was licht verrast toen ze voor de tweede keer de beker in ontvangst mocht nemen, maar is ‘natuurlijk vereerd’.
Beide roeiers hopen dit jaar veel te leren en zich volgend jaar te kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen van Peking in 2008. Vos heeft besloten zijn studie Plantenveredeling de komende tijd op een laag pitje te zetten. Hij traint veel in Amsterdam en heeft inmiddels ook de A-status gekregen van sportkoepel NOC-NSF, waardoor hij een minimumloon voor sporters ontvangt. ‘Ik moet zo hard roeien dat ik me niet meer kan motiveren ook nog hard te studeren. Roeien kan ik niet mijn hele leven, studeren wel.’ Hij heeft er veel vertrouwen in dat hij ook dit jaar geselecteerd wordt voor de bondsacht.
Verbeek is bezig met de laatste loodjes van haar studie Internationaal land- en waterbeheer en heeft als sporter met B-status een kleine maandelijkse vergoeding. De roeister hoopt dit jaar in een lichte dubbeltwee te starten in wereldbekerwedstrijden.
De Argonauten zijn zeer te spreken over de topsportondersteuning van de universiteit. ‘Alleen baat de universiteit haar topsporters publicitair nog niet echt uit, terwijl ze ons in feite wel sponsort’, merkt Verbeek op.
Ook genomineerd voor de titel Wageningse sportman en sportvrouw van het jaar waren schaatser Mark Ooijevaar en frisbee-speelster Ingrid de Jonge. Harm-Peter van Velzen van studentenkorfbalvereniging Débaldérin werd verkozen tot scheidsrechter van het jaar. / YdH