Nieuws - 16 november 2017

Voorlopig verplicht alcoholvrij feesten in International Club

tekst:
Linda van der Nat

Er mag voorlopig geen alcohol geschonken worden in de International Club aan de Marijkeweg. Volgens de gemeente is de drank- en horecavergunning niet in orde.

© Sven Menschel

De gemeente Wageningen heeft de International Club Assocation (ICA) de straf opgelegd omdat de club niet aan alle voorwaarden voldoet voor een horeca- en drankvergunning. Tot 24 januari mag er geen alcohol worden verkocht. Volgens de gemeente is de straf opgelegd omdat de oude vergunning niet meer conform de huidige regelgeving is, aldus woordvoerder Pauline van Roekel. In De Gelderlander ontkent de gemeente dat de straf opgelegd is omdat er alcohol zou worden verkocht aan minderjarigen.

Volgens ICA-woordvoerder Kitty Cruden is de vergunning niet verlengd omdat het ventilatiesysteem niet goed werkt. Ook is er een kleine renovatie geweest aan de bar, waardoor de vergunning aangepast moeten worden.

In gesprek

Volgens Van Roekel is er 'veelvuldig' contact geweest met de International Club, maar heeft dit niet geresulteerd in een nieuwe, volledige aanvraag. Cruden zegt dat ze met de gemeente in gesprek is om de situatie op te lossen. 'Tot de 24e blijft de International Club open voor alle activiteiten, maar wordt er geen alcohol verkocht.'

(Internationale) studenten en jongeren sluiten hun stapavond graag af in de ICA omdat de bar langer is geopend dan de meeste Wageningse horeca. In de club worden naast feesten ook lessen en cursussen gegeven. Ook kan de locatie worden afgehuurd voor feestjes. Student Environmental Sciences Jerry Gumbs is een van de studenten die regelmatig feestjes organiseert bij de International Club. Hij vindt het 'echt balen' dat er voorlopig geen alcohol kan worden geschonken. 'Er blijven dan weinig leuke plekken over waar studenten feestjes kunnen organiseren, of leuk een feestje kunnen vieren.' Het mooie van ICA is dat het ruim opgezet is, aldus Gumbs. 'En er is altijd wel goede muziek.'