Nieuws - 8 februari 2001

Voorlichtingsbeurs scholieren succes

Voorlichtingsbeurs scholieren succes

De studievoorlichtingsbeurs in Arnhem op 12 en 13 januari is door ongeveer 9300 scholieren bezocht. In de stand van Wageningen Universiteit, een levensechte afspiegeling van een studentenkeuken, kwamen zo'n 250 mensen. Dat zijn er honderd meer dan vorig jaar.

In een poging om zoveel mogelijk 6vwo'ers en hbo'ers aan te trekken, heeft de universiteit dit jaar extra activiteiten gepland.

Als scholieren en studenten informatie aanvragen, worden ze teruggebeld door studenten die antwoord geven op hun vragen. Verder worden scholieren uit 6 vwo en studenten uit het laatste jaar hbo uitgenodigd om een avondje te gaan stappen met Wageningse studenten, zodat ze de stad al een beetje leren kennen.

Sommige activiteiten zijn alleen gericht op 6 vwo-scholieren. Zo wordt huidige eerstejaarsstudenten gevraagd om op hun vroegere middelbare school 'eindexamensurvivalpakketten' uit te delen. Scholieren die zich al hebben aangemeld als student van Wageningen Universiteit, kunnen bovendien als ze dat willen bijspijkerhulp krijgen voor een aantal examenvakken.

Scholieren en studenten die zich al hebben aangemeld, krijgen zo snel mogelijk hun e-mailaccount, waarmee ze toegang hebben tot een intrasite. Op deze site kunnen ze contact leggen met huidige en andere aankomende studenten. | E.L.