Nieuws - 7 juli 2010

Voor de toekomst: 8-

Ik ben: in het Restaurant van de Toekomst. Een top of the bill onderzoeksfaciliteit waar medewerkers lunchen en dineren - ook voor studenten - terwijl je aan alle kanten wordt gemanipuleerd en geobserveerd.

26-campus-culinaire-BdG-850.jpg
Staat dit een relaxte, lekkere maaltijd in de weg?
Ik eet: samen met mijn eetgezel alles wat ze deze avond in de aanbieding hebben: rundersoep, romige bospaddenstoelensoep, rijst met kipkerrie, broccoli met krieltjes en een saucijsje, side salad en een lekker speciaalbiertje. Chocoladevla toe.
Ik proef: wisselende kwaliteit, heerlijke soep, goed gevulde kipkerrie, krakend verse salade. Maar het bord van mijn eetgezel bevat simpele aardappels-groenten-vlees met waterige jus in de categorie 'dit kan ik zelf thuis ook, maar dan beter'. Daarnaast is het eten zoutloos (snel opgelost), maar wel boordevol verse groenten.
Ik word: overvallen door het gevoel dat ik bedonderd word. Ook al merk je heel weinig van het onderzoeksaspect van het restaurant, overal zoek ik wat achter. Maar dat is juist wel leuk, een beetje Sherlock Holmes smult ervan. Ondertussen geniet ik ook van het eten aangezien ik de juiste menukeuze heb gemaakt.
Ik vind: eten bij het Restaurant van de Toekomst een belevenis waar een klein avontuurtje aan verbonden zit. Je bent overgeleverd aan de grillen van het onderzoeksteam. Maar koken kunnen ze er wel.   Mijn eetgezel was minder onder de indruk, toch pleit hij voor een vlammende recensie, een dergelijke hightechplek verdient een berg bezoekers in het kader van goed onderzoek, voor onze eigen toekomst.
Cijfer: een 8-.