Nieuws - 4 februari 2010

Voetbalplaatjes

Geef nooit iets voor niets, ook geen voetbalplaatjes. Als er verzameld kan worden gaan mensen heel ver. Weet u nog een goede mop?

Ik kreeg twee pakjes voetbalkaartjes bij mijn boodschappen. Ik verzamel ze niet en weet niets van voetbal maar je weet maar nooit. Voor de uitgang stonden zes kinderen van een jaar of tien met die plaatjes te rommelen. 'Jullie kan ik vast wel blij maken met een paar voetbalplaatjes?' Plots waren er twaalf ogen strak op mij gericht en begonnen ze te roepen. Ik! Ik! Ik! En eentje: 'Ik ben een meisje! Ik ben een meisje! Ik ben een meisje!' Ik moest even turen om te bevestigen dat er inderdaad een meisje met jongenshobby's schuilging onder dat jongenskapsel. Dat vond ik zo aandoenlijk dat het eerste pakje naar haar ging.
Een ingeving. 'Wie weet er een goede mop?' De kleinste dacht even na en zei: 'ik weet wel een goede mop. Twee tieten in een envelop!' gevolgd door een trotse grijns. Nee, geen punten voor jou. Een andere probeerde: 'Komt een man bij de dokter, zegt "mijn neus is verstopt!" zegt de dokter, "hij zit gewoon op uw gezicht hoor"'. Mwa.
De grootste zei toen: 'Er liggen twee Haïtianen onder het puin. Zegt de een tegen de ander: "kan ik wat geld lenen?" zegt de ander: "nee, nu even niet, ik zit een beetje krap!"' Verwachtingsvol keek hij me aan. Ik moest een grinnik onderdrukken. Uit pedagogische overwegingen konden grappen over stervende Haïtianen natuurlijk niet beloond worden. De plaatjes gingen naar de verstopte neus.