Nieuws - 3 juli 2016

Voedselbank krijgt inboedel Dreijen

Spullen die overgebleven zijn na de verhuizing van de Dreijen naar Helix gaan naar diverse voedselbanken in de regio. Het gaat om werkbanken, een diepvrieskist, keukengerei, bestek en tafels.

De Voedselbank Wageningen is blij met de donatie. Voorzitter Lous van Vloten zegt dat alles op dit moment welkom is: ‘We zitten heel erg verlegen om tafels en een vrieskist kunnen we altijd gebruiken.’ De spullen die zij niet nodig hebben zullen worden verspreid onder voedselbanken in de regio.

Sinds de verhuizing naar de Campus staan de gebouwen leeg op de Dreijen. Veel van de inboedel is overgebracht naar Helix. Een deel van de overgebleven inboedel gaat naar de milieustraat. De universiteit heeft contact opgenomen met de voedselbank in Wageningen om te kijken welk deel van de inboedel aan hen gedoneerd kon worden.

Els Siebelink van de afdeling Humane voeding: ‘In Helix krijgen we een heleboel nieuwe faciliteiten waardoor de spullen in de Dreijen overbodig zijn geworden. Wij willen ons steentje bijdragen aan de voedselbank met deze donatie.’ Ook de sloper van de gebouwen doet mee aan de actie. Zij doneren de werkbanken die in het pand staan. Wanneer de overdracht van spullen aan de voedselbank plaatsvindt is nog niet bekend.