Student - 6 januari 2016

Vlog: Clubbing in Shanghai

Night clubs in China are so eager to get western clients in that they give them free access and free drinks. That is was vlogger Derek Pan was told by a German exchange student in Shanghai

Pan in Neitherland

If westerners are going to a club, that place has to be hip and happening, is the idea. This draws rich Chinese clientele to the club and that is where the clubs make money, Derek explains. He therefore invites Dutch party animals to travel to China for its nightlife. View his latest vlog here:

Derek studied at Wageningen University for two years, was a member of the Student Council for one year and looked for a 'knowledge migrant job' in the Netherlands for another year. In 2014 he moved back to China, his country of birth, where he had a reverse culture shock. He feels a bit in between two cultures since he soaked up the Dutch lifestyle. Hence the title of his vlog series: Pan in Neitherland.

Reacties 2

• China kijker

Jesess wat een zuur commentaar. Dan kijk je toch niet. Ik vond het wel geinig. Zijn vorige vlogs waren wel beter.

• Reële rover

@ China kijker

Heb je nog inhoudelijk commentaar? Argumenten ofzo? Nee he.. dacht ik al. "dan kijk je toch niet" is echt het argument van zwakte en armoe. Ga lekker naar de Vakschool ofzo als dat je niveau is.

• Niet zuur, gewoon reële rover

Leuk idee deze vlog, maar de video is gewoon ruk en één grote rotzooi. Ik versta gewoon Engels, dus waarom die tekst eronder die vervolgens niet meer gelijk loopt met de spraak? Waarom die herrie ineens dwars door de video heen?

Tenslotte: deze vlog had net zo goed, misschien wel beter, vervangen kunnen worden door één regelje tekst: Chineze clubs geven westerlingen gratis entree en drank om zo hip over te komen en rijke Chinezen meer te laten betalen.

Hopelijk wordt deze serie nog wat in de toekomst, want dit is gewoon nutteloos.