Student - 20 februari 2014

Vlag in de campusvijver

tekst:
Nicolette Meerstadt
2

De oranje vlag die afgelopen week in de vijver bij Orion stond, was een stuntje van zeilvereniging Aqua. Met de actie wil het bestuur de vereniging op de kaart zetten, én een lustrumboek terugverdienen.

Het lustrumboek was afgelopen mei ontvreemd tijdens het lustrum van de vereniging, vertelt secretaris Vincent Blaas. Het is onbekend wie er achter de verdwijning zit, maar waarschijnlijk een oud-lid. ‘We kregen een mail van bewaardervanhetlustrumboek@gmail.com, met de opdracht een actie te bedenken om onze zeilvereniging in Wageningen op de kaart te zetten. Pas dan krijgen we het boek terug.’
Daarom toog Blaas afgelopen zondag met twee bestuursgenoten rond middernacht naar de campus. ‘We zijn in het ijskoude water gesprongen om onze mast op te zetten.’

Na twee dagen ontving de vereniging echter een mail van de universiteit. ‘We hadden een dag de tijd om de vlag weer te verwijderen, anders zouden de kosten voor ons zijn’, vertelt Blaas. Ook stond er een verzoek in de mail. Als ze weer een dergelijke actie willen houden, dan moeten ze daar toestemming voor vragen. ‘Maar dan is het idee van een stunt wel een beetje weg’, aldus Blaas.

Re:acties 2

 • Knalstunt!

  Ben bang dat dat oud-lid na het nieuws over deze daverende stunt vernomen te hebben, het boek in de open haard heeft gemikt.

  Reageer
  • Aqualid

   Vertel daar eens wat meer over

  • Sarcastabal

   Omdat dit natuurlijk een extreem suffe actie is en niet bepaald een 'stunt'.

 • Jp

  Beetje tragisch, een universiteit die ludieke studenten stunts niet kan waarderen. Immers, er is niks vernield getuigd toch wat van weinig inlevings vermogen vanuit de uni zelf..

  Reageer
  • JR

   De universiteit vraagt na 2 dagen of de vlag weer weg kan. Ze geven geen boete of klacht. Vragen aan Aqua om de vlag weer zelf weg te halen lijkt me toch ook niet zo vreemd. Ik zie geen gebrek aan inlevingsvermogen, maar een nette opstelling.


Re:ageer