Organisatie - 1 januari 1970

Visserijonderzoekers gaan samen met Noren

Het Nederlands Instituut voor Visserijonderzoek (RIVO) in IJmuiden gaat nauw samenwerken met het Noorse Instituut voor Onderzoek naar Visserij en Aquacultuur (Fiskeriforskning) in Tromsø. Zij hebben hiertoe op woensdag 10 maart een samenwerkingscontract ondertekend voor vijf jaar.

De visserij-instituten werkten vaker op projectbasis samen, maar gaan de samenwerking intensiveren om hun positie op de Europese markt te versterken. De samenwerking richt zich onder meer op expertiseontwikkeling, onderlinge uitwisseling van medewerkers, het aanboren van nieuwe markten en het financieren van gemeenschappelijke onderzoeksactiviteiten. De overeenkomst geldt voorlopig voor een periode van vijf jaar. Beide instituten werken al nauw samen in het grootschalige EU-project ‘SeafoodPlus’, dat zich met een budget van 26 miljoen euro richt op de ontwikkeling van gezonde visproducten. | G.v.M.