Nieuws - 27 september 2012

Vind die kat

Een jaarclub van de Groningse studentenvereniging Vindicat gaf vorige week het be-grip kroegtijger een nieuwe lading. De club liet een echte tijger opdraven in de sociëteit. Gehuurd van een circus. De lokale Marianne Thieme stelde uiteraard meteen kamervragen. Het dier heeft overigens voor zover bekend niks be-steld. Na een half uurtje mocht-ie weer naar zijn kooi.

26-bij-de-ultras-.jpg
Gezondheid!
Mensen met psychopatische eigenschappen hebben vaak een verminderd reukvermogen. En andersom is ook waar, beweren Australische wetenschappers van de Macquarie Universiteit.  Daarmee is in principe een test voor psychopatische aanleg voorhanden. Zou verkoudheid ook leiden tot roekeloosheid, manipulatief en crimineel gedrag?
Minerva
Leidsche corpsballen kunnen twee weken niet op hun sociĆ«teit terecht. Op zaterdag 15 september brak er tijdens een bestuurswissel brand uit. Niet geheel toevallig, want de leden staken binnen vuurwerk af. Meubels en gordijnen vlogen in brand en onder de 500 aanwezigen brak paniek uit. De burgemeester van Leiden besloot de kroeg tijdelijk te sluiten,  tot er een veiligheidsplan is. De brandweer vond veel brandbaar spul: 27 lege spiritusflessen, 3 flessen met grillvloeistof, 3 koffiepoederpotten, schoonmaakmiddel en geurverdrijver.
Big flush
Alle 1 miljoen inwoners van de Zimbabwaanse stad Bulawayo moeten elke zaterdag om 19.30 uur hun toilet doorspoelen. Dat heeft de burgemeester van die stad gevraagd. Door de droogte van de afgelopen tijd was er te weinig water om door te trekken. Daardoor zijn er blokkades in het riool ontstaan. Door de 'big flush' kunnen die opgelost worden. Wat een opluchting.