Nieuws - 27 juni 2002

Vijvers

Vijvers

Zelf heb ik er geen last van. Het voert me terug naar mijn jeugd, naar de rivier achter ons huis en het drijfhout op het strand. Als je omhoog keek, zweefde altijd wel ergens een meeuw.

Maar wat voor de ??n een toegangspoort is naar halfvergeten herinneringen, dat noemt de ander 'onfris'. Niet iedereen vindt de schubbige vislucht in het bestuurscentrum aangenaam. Daarom heeft de medezeggenschapsraad zich op verzoek van zijn directeur gebogen over de vraag of de vijvers weg moesten. Niet alleen vanwege de lucht, natuurlijk. Zwaarder telde de kleine 28.000 euro die de dingen jaarlijks kosten.

De meerderheid van de medezeggenschapsraad vond echter dat de vijvers mochten blijven. Ze waren mooi en liepen in het oog bij bezoekers. Het was sommige leden opgevallen dat vooral kinderen erdoor werden gebiologeerd. Dat ze probeerden een glimp op te vangen van de goudvissen en karpers die erin woonden.

Een wijs advies. Kinderen hebben nog oog voor het magische waar volwassenen alleen getallen zien. Soms is het goed om magie te laten prevaleren boven de euro. Voor wie wil bezuinigen zijn er in Wageningen genoeg mislukte en fantasieloze projecten, waarvoor niemand een traan zal laten als het college ze de nek omdraait.

Nu ik erover nadenk: het rook er ook naar stookolie. Er was een aanlegplek voor een pont die nooit meer voer en tegen de dijk groeiden dauwbramen. | W.K.