Nieuws - 1 januari 1970

Vies

Studentenhuisvester SSHW is begonnen aan een proef: een aantal buitenlandse studenten maakt sinds kort zelf hun afdeling schoon. De meeste afdelingen voor buitenlandse studenten worden schoongemaakt door een bedrijf.

. Het inspraakorgaan van buitenlandse studenten heeft geklaagd over de kosten daarvan. De studenten betalen 20 euro per maand. Hetzelfde bedrag als Nederlandse studenten, maar die kunnen het geld terugverdienen door zelf schoon te maken. De SSHW wil nu ook buitenlandse studenten laten bepalen of zij zelf schoon willen maken.
Adjunct-directeur Jan Harkema laat de schoonmaakprestaties van de studenten nauwlettend volgen door de huismeesters: ,,Het was in het verleden vaak eerder vies op een buitenlandse afdeling dan op een Nederlandse. Dat kwam omdat veel buitenlandse afdelingen geen vertegenwoordiger hadden die kon toezien op de schoonmaak. Bovendien hebben mensen uit andere delen van de wereld nou eenmaal een andere opvatting over wanneer iets vies is en wanneer niet.’’ | T.H.

Zie ook Wispr: ISP objects to service charges