Student - 23 mei 2015

Video: Sterkste student van Wageningen

Eerstejaars student Douwe Zantinge won op woensdagavond 20 mei de Strong Man Competition 2015. Hij onttroonde de winnaar van 2013 en 2014, Bart de Groof.

Foto: Douwe Zantinge lift een log. Fotograaf: Sven Menschel.

De strijd om de eerste plek was hevig. Douwe versloeg tweevoudig Wagenings kampioen Bart uiteindelijk met slechts één punt verschil.

Aan de Strong Man (and Woman) Competition deden zeven mannen en één vrouw mee, allen student aan Wageningen Universiteit. De wedstrijd bestond uit vier bekende 'Sterkste Man'-onderdelen: Atlas Stones, Farmers' Walk, Tire Flip en Log Lift. Alle vier de onderdelen komen in het bovenstaande filmpje aan bod.

Het evenement was georganiseerd door krachtsportvereniging Wageningen Beasts en sportstichting Thymos.