Organisatie - 20 april 2016

Video: Drukte op en rond de campus

tekst:
Rob Ramaker
7

Files, drukte en vertraging: De campus krijgt van medewerkers slechts een zesje voor bereikbaarheid. Een video-impressie toont de drukte die ontstaat als de campus elke dag vol- en weer leegstroomt.

De Wageningse campus groeit de laatste jaren als kool. Er komen gebouwen bij als Plus Ultra en Helix, en ook het aantal studenten groeit. Ondertussen is de bereikbaarheidssituatie nog niet ideaal, blijkt uit een peiling onder medewerkers en studenten. Dat uit zich elke dag weer in (fiets)files en drukte. Filmmaakster Helena Ligthert maakte voor Resource de drukte op de campus zichtbaar.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Benieuwd hoe medewerkers en studenten naar de campus reizen? Resource schrijft over de uitkomsten van de mobiliteitsmonitor. Pak hem vanaf morgen overal uit de bakken.

Re:acties 7

 • Niemand?

  Rustaaagh

  Reageer
 • Franka

  Top filmpje lekkere muziek en goed gesneden

  Reageer
 • anoniem

  Leuk filmpje, toffe stijl! Alleen lijkt het met de drukte wel mee te vallen eigenlijk..

  Reageer
 • Gerrit van Eijk

  Beste 'File? Welke file?',
  't Is inderdaad relatief en hoe je het beleefd.
  Als je die paar minuten lastig zou vinden, dan zou je toch andere routes uitproberen? Bijvoorbeeld de Rooseveltweg-Mondriaanlaan en dan bij Dijkgraaf de Campus op.
  Die route is rechttoe rechtaan, breed, heeft geen lastige driesprongen (zoals Kennedyweg-Tarthorst en Tarthorst-Churchillweg) en je kruist minder medeweggebruikers.
  Uiteraard is er nog steeds wel een oversteek van de Nijenoord Allee, net als bij Chur-chill-weg, maar wellicht minder tijd stilstaand te chillen ;-)

  Reageer
 • Meer Helena

  Leuk filmpje! Van mij mag Helena wel meer filmpjes maken :)

  Reageer
 • file? welke file?

  Als dit filmpje iets bewijst, dan is het wel dat het allemaal reuze meevalt. Ik sta zelf iedere ochtend in de "fietsfile" bij de kruising Churchillweg - Nijenoord Allee, en dat kost me welgeteld maximaal drie minuten....

  Reageer
 • Anoniem

  Leuk filmpje! Geeft een goed beeld weer

  Reageer

Re:ageer