Nieuws - 5 juni 2008

‘Vertrek Mobach verlies voor WSKOV’

Met twee lenteconcerten heeft de Wageningse Studenten Koor- en Orkestvereniging vrijdag 30 en zaterdag 31 mei afscheid genomen van haar dirigent Cees Mobach. Sinds 1978 was Mobach de vaste dirigent van het orkest van de WSKOV. Hij besloot vrij onverwacht met pensioen te gaan.

nieuws_2255.jpg
‘Wij vinden het allemaal ontzettend jammer dat Cees vertrekt’, vertelt secretaris Janna Barel. ‘Cees heeft altijd met veel toewijding gedirigeerd en hij stopte ontzettend veel energie in het orkest. Dat hij met pensioen gaat is een verlies voor de vereniging.’ Beide avonden zat de Aula zo goed als vol. Ook rector Martin Kropff en de Wageningse burgemeester bezochten een concert.
De meeste stukken werden vrijdag en zaterdag gedirigeerd door Peter Vinken, de tijdelijke vervanger van Cees. Zelf dirigeerde Cees het Pianoconcert van Camille Saint-Saëns, met zijn neef Dragosh Mobach als solist. Barel: ‘Als cadeautje hadden we een toegift ingestudeerd die hij terplekke moest dirigeren. Dit heeft Cees blij verrast.’ Zaterdag was er na afloop een receptie waar mensen Mobach konden feliciteren met zijn pensioen en oude foto’s van de dirigent konden bekijken.