Nieuws - 5 juli 2017

Verlengd lesrooster goedgekeurd

tekst:
Albert Sikkema

Na de Student Staff Council heeft ook de Student Council ingestemd met de invoering van het Extended Daytime Schedule. Vanaf september 2018 gaat de universiteit dit verlengde lesrooster invoeren waarbij de studenten van twintig over 8 ’s ochtends tot zeven uur ’s avonds college kunnen volgen.

©Guy Ackermans

De Student Council overlegde op 4 juli met de raad van bestuur over het verlengde lesrooster en stemde tijdens deze bijeenkomst in met het voorgenomen besluit van het bestuur. Eerder wees de studentenraad invoering van dit lesrooster af, omdat de raad van bestuur in de komende jaren geen drie ruime lunchpauzes kon garanderen voor de studenten en niet alle colleges na kwart over vijf ‘s middags wilde opnemen op video. Maar de Student Council accepteert nu twee gegarandeerde ruime lunchpauzes in de komende jaren. Ook neemt de raad genoegen met de toezegging van het bestuur dat de universiteit zoveel mogelijk colleges gaat opnemen op video. De studentenraad wil wel een jaarlijkse rapportage van het bestuur hoeveel colleges zijn opgenomen.

Groei
Door deze instemming maakt de Student Council de weg vrij voor invoering van het Extended Daytime Schedule per 1 september 2018. Met dit lesrooster hoopt de universiteit een belangrijk deel van de studentengroei in de komende jaren op te vangen. Ook wil het bestuur een modulair onderwijsgebouw op de campus realiseren om de groei op te vangen.  

lees ook