Student - 1 mei 2015

Verkiezingen studentenraad: CSF

tekst:
Linda van der Nat,Koen Guiking
2

Tussen 18 en 22 mei zijn er studentenraadsverkiezingen. Wiard Ligterink, masterstudent Landschapsarchitectuur en ruimte planning, is tijdens de komende studentenraadsverkiezingen lijsttrekker voor de Christelijke Studentenfractie (CSF). Resource stelde hem vier vragen.

Wat zijn voor CSF de belangrijkste thema’s?

Wij zien de universiteit als een platform waar mensen met verschillende meningen en perspectieven samenkomen. Gelijkheid  staat bij ons hoog in het vaandel. Een student die moeilijkheden ondervindt, moet evenveel steun krijgen als een student die het makkelijk afgaat. We vinden dat iedereen de kans moet krijgen om in zijn studententijd een wereldbeeld te ontwikkelen waarin relaties tussen mensen en tussen mensen en hun omgeving centraal staan. Voornamelijk het respecteren van andermans meningen en perspectieven en de gelijkheid van iedereen zijn de belangrijkste redenen om op ons te stemmen.

Wat wordt jouw belangrijkste wapenfeit in 2015/2016?

Wij vinden het heel belangrijk dat studenten die eenzaam zijn of die problemen ondervinden in hun studententijd gesteund en geholpen worden. Het zou mooi zijn als we studenten kunnen helpen die die moeilijkheden ervaren, of, als ze dat willen, hen meer te betrekken bij het studentenleven.

Wat is je persoonlijke drijfveer om een jaar bij de studentenraad te gaan?

Ik ben net klaar met een bestuursjaar bij VGSW (Vereniging van Gereformeerde Studenten te Wageningen –red.) en ik vind het zeer interessant om me te verdiepen in beleid en mee te denken over het beleid van de universiteit. De universiteit verbeteren staat daarbij voorop. Daarom was ik al betrokken bij de opstart van CSF in 2014. Mijn persoonlijke leerdoel is om het Engels steeds beter onder de knie te krijgen. Voornamelijk met schrijven kan mijn Engels wel wat beter.

Ben je tevreden over de hoe de medezeggenschap bij Wageningen UR geregeld is?

Ik denk dat we binnen de Wageningen Universiteit niet mogen klagen over de macht die de studentenraad heeft. Toch zou de informatie over beleid en financiën wel wat toegankelijker kunnen zijn voor een 'normale' student.


Voorafgaand aan de studentenraadsverkiezingen interviewt Resource de lijsttrekkers van de drie deelnemende partijen. Lees ook de interviews met Nick van Nispen van VeSte en Anne Walther van S & I.

Re:acties 2

 • Douwe van der Leest

  Je schrijft in je antwoord op de vraag: 'Wat zijn voor CSF de belangrijkste thema’s?' dat een student die moeilijkheden ondervindt, 'evenveel' steun moet krijgen als een student die het makkelijk afgaat. Ik hoop dat je dit niet bedoeld zoals je het hebt opgeschreven.

  Een student die het gemakkelijk afgaat zal namelijk nauwelijks steun nodig hebben, laat staan dat hij dan extra gesteund zal worden. Een student die het echter nog net, met de hakken over de sloot, haalt, mag wat mij betreft wel extra (in sommige gevallen zelfs veel) meer hulp krijgen.

  Ik ben echter wel van mening dat het andersom mag -maar dus NIET per sé moet- gelden. Een student die het gemakkelijk af gaat, mag evenveel steun krijgen als een student die het moeilijk afgaat. Wat ik hiermee bedoel is dat studenten die het moeilijk hebben zeker extra gesteund moeten worden, maar dat studenten die het makkelijk hebben ook extra uitgedaagd mogen/zouden moeten worden. Hoe kijken jullie hier tegenaan?

  Verder ben ik een derdejaars biologie student en heb ik tot nu toe niet veel meer van de studentenraad gehoord en gezien dan wat je voorbij ziet en hoort komen in de verkiezingsperiode. Eerlijk toegegeven ben ik pas sinds kort zelf op zoek, maar is mijn beeld momenteel dus niet echt sprankelend. Ik zal dat voor het gemak toeschrijven aan dat ik dus niet voldoende oplet of gevonden krijg.

  Vandaar dan ook de vraag: is er ergens een (link naar een) overzicht van de activiteiten die jullie organiseren om gelijkheid te promoten, studenten die eenzaam zijn of die problemen ondervinden in hun studententijd te steunen of te helpen, of de informatie over beleid en financiën wat toegankelijker te maken voor een -in je eigen woorden- 'normale' student?

  Reageer
  • Wiard

   Beste Douwe,

   We hebben je bericht ook op facebook gezien en daar een reactie geplaatst!

   Groeten,
   CSF

 • Student #1

  Hulde voor het benoemen van een leerdoel en jezelf daarmee kwetsbaar opstellen in deze verkiezingsstrijd.

  Mijn eerlijkheid bied te bekennen dat ik in het verleden niet zo happig was op een partij met een religieuze insteek (welke dan ook!), maar op basis van de stukken die ik hier op Resource voorbij zie komen toont de CSF zich het meest volwassen.

  Succes met het binnenhalen van zetels!

  Reageer

Re:ageer