Nieuws - 19 augustus 2015

Verhuizing naar Helix op zijn vroegst in oktober

tekst:
Rob Ramaker

De eerste onderzoekers verhuizen op zijn vroegst 1 oktober naar nieuwbouw Helix op de campus. Om die datum te halen moet het gebouw op 28 augustus worden opgeleverd.

De overgang werd dit jaar al meermaals uitgesteld. Zo verschoof de geplande oplevering van mei naar juli en later naar begin augustus. Dit keer is het uitstel nodig omdat de luchtafvoer van het gebouw nog niet voldoet, zegt Bart Sjoerts, facilitair manager bij de Agrotechnology & Food Sciences Group (AFSG). Helix stelt op dit vlak hoge eisen omdat een groot aantal zuurkasten in het gebouw zitten. ‘We zetten nu alles op alles om het gebouw op 28 augustus op te leveren.’

We zetten nu alles op alles om het gebouw op 28 augustus op te leveren
Bart Sjoerts, facilitair manager bij AFSG

Vanwege de eerdere problemen laat Sjoerts een onafhankelijk ingenieursbureau de luchtafvoer testen. ‘Dat is niet standaard’, zegt hij ‘maar we willen zeker weten dat het installatiebedrijf de boel op orde krijgt.’ Hij benadrukt dat nog steeds op goede voet wordt samengewerkt met het bedrijf.

Voor een flink deel van de groepen die nog op de Dreijen zitten, is de geplande verhuizing afgeblazen. Het gaat onder meer om Microbiologie, Biochemie en Humane voeding. Sjoerts probeert enkele van de geschrapte verhuizingen toch begin oktober te plannen. Verhuizingen die gepland stonden voor oktober en november gaan gewoon door. Microbiologie en Humane voeding verhuizen waarschijnlijk pas in december of zelfs januari. In Helix komen uiteindelijk acht leerstoelgroepen van AFSG.

Als Helix op 28 augustus wordt afgekeurd kan deze planning echter weer in de prullenbak. ‘Daar’, zegt Sjoerts, ‘wil ik nog even iet aan denken.’

Bekijk hier de fotoserie Inside Helix.