Wetenschap - 14 november 2002

Verhuizing mailboxen studenten levert nauwelijks problemen op

De 5000 mailboxen van studenten zijn deze week zonder technische problemen overgezet naar een nieuwe server. Bij de helpdesk van de afdeling ICT van het facilitair bedrijf kwamen wel studenten met vragen. Die betroffen meestel de nieuwe combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord die nodig zijn om de elektronische post te kunnen lezen.

De medewerkers van de universiteit zijn nu allemaal overgeschakeld naar WURnet, het nieuwe computernetwerk dat de oude netwerken van DLO en universiteit vervangt. Het meest zichtbare resultaat van die overschakeling is dat alle gebruikers nu een soortgelijk e-mailadres hebben, volgens de samenstelling voornaam.achternaam@wur.nl

Veel studenten en medewerkers werken nu nog met een eenvoudige versie van het Microsoft mailprogramma Outlook express, omdat dat programma makkelijk centraal te installeren is. De afdeling ICT wil gebruikers zo snel mogelijk de volledige versie van Outlook aanbieden. Als de beschermende fire wall van WURnet over een paar weken ge?nstalleerd is, kunnen gebruikers ook overschakelen op andere programma's. | K.V.